Durant la història de la humanitat les pors han servit per crear estratègies que ens han permès sobreviure com a espècie. Negar o ignorar les pors no és una actitud intel·ligent quan estan justificades. També els animals tenen por i fugen o s’amaguen quan perceven un perill. I els nens i les nenes tenen especialment por de les coses o situacions que els fan sentir insegurs.
Això no obstant, totes les pors no són raonades. Hi ha qui té por de la foscor, altres tenen por de volar. Hi ha persones a qui esparveren les aranyes o els ratolins. N’hi ha d’altres, que els fa por l’aigua o els fantasmes.
La vivència de la por està associada a qüestions culturals, familiars o personals.
Tothom no té por de les mateixes coses ni tampoc tothom hi reacciona de la mateixa manera.
No hem de desatendre el nostre cos quan sent por, però tampoc podem permetre que la por paralitzi les nostres vides o ens impedeixi ajudar algú que corre perill.
La por ens provoca rebuig, però també ens atreu i captiva. Hi ha moltes històries i llegendes que juguen amb la por com a atractiu. A la mainada els sembla divertit sentir contes de por o disfressar-se de personatges aterridors. Com sents la por al cos? Quines estratègies fas servir per vencer la por? Ets capaç d’enfrontar-te a situaciones que no t’agraden encara que tinguis por?
Els atractius collages, fotografies i il·lustracions de Moni Port serveixen perquè les nenes i els nens s’iniciïn en un fantàstic viatge a través d’una important regió de l’ànima.
Un llibre imprescindible per abordar amb els petits l’origen de les nostres pors de manera oberta i enriquidora, per a què serveixen, com podem conviure amb elles i, sobretot, què significa en realitat ser valents.